Betrokken is verbonden…

cover nieuwsbrief

Het jaar hangt aaneen. Als een processie schuift het voorbij, traag maar zeker. Samen gaan we vooruit. Links en rechts vaak dezelfde gezichten. Even lijken we te mogen versnellen maar voor je het weet valt alles weer stil. Geen Gandalfvakantie. We vermeden elk contact – op voorschrift – en ons vrijwillig engagement leek zo veraf. Maar, onder de waterlijn blijft het initiatief. En al zat de spirit diep verscholen, wanneer we elkaar terugzien, weten we het meteen. Nog allemaal even scherp, geëngageerd en bevlogen. Wij willen iets opgelost krijgen. We garanderen een recht. Recht op vakantie voor iedereen is wat ons verbindt. Een engagement dat richting geeft, energie, één met vele anderen, betrokkenheid. En betrokken is verbonden.

Vakantie is bij uitstek verbinden. Terug met je hele lijf voelen, herbronnen en anderen opzoeken. Samen beleven. Wegstappen om op weg te kunnen gaan, met nieuwe moed. Een deugddoende versnelling met nieuwe gezichten. Zowel voor ons als voor de deelnemers.

Eenzaamheid is echter actueler dan ooit. Om ons werk te doen moesten we een stap terug zetten. We gaven onszelf daarom een gastrol bij vakantieactiviteiten van onze contactorganisaties. We lieten ons op vormingsweekend onderdompelen door getuigenissen en reflecteerden over onze werking. We kwamen bij oude bekenden en sympathisanten met Gandalf-spaghetti aan huis! En dat zijn we opnieuw van plan nu het nog kan ;-).

Van het ene komt het andere.

En we gaan samen vooruit.